top of page

Şefkat Diline Giriş


Bilgi ve Kayıt için: asununisleri@gmail.com


Tarihler: 19, 20 Ekim 2024 - Online


Kolaylaştıran: Asuman Kürkçü


Kendime karşı yargılayıcı, eleştirel yaklaştığımda, bu tavır, hayatla arama girebiliyor ve yapmak istediklerimin önünde engel oluşturabiliyor. Oysa ki Şiddetsiz İletişim yardımıyla kararlı ve kendi hızımda adımlar atarken, kendime şefkatli yaklaşmanın mümkün ve çok daha keyifli olduğunu tecrübe ediyorum.


Başkalarıyla ilişkimde ise kendimi haklı haksız çatışmalarında takılı kalmışken bulabiliyorum. Böylesi zamanlarda suçlayıcı, yargılayıcı bir dilde konuşmak o anda, haklı çıkmaya çalışmak otomatik tepki olarak çekici gelebiliyor. Ya da alttan almak, idare etmek o anda durumu yatıştırıyor. Fakat günün sonunda bunun kimsenin kazanmadığı bir oyuna dönüştüğünü görüyorum. Marshall Rosenberg’in “Haklı haksız oyununda kazanan yoktur” dediği gibi. Şiddetsiz İletişim, hem karşımdakinin hem benim kalbimizi açabileceğimiz, birbirimizi yargısızca duyabileceğimiz, hem kendim kalabildiğim hem ait hissettiğim ilişkiler kurmakta bana yol gösteriyor.


Bu 2 günlük eğitimde, Şiddetsiz İletişim’in benim hayatıma katkı olan ve güzellik getiren yaklaşımını, temel bileşenleri ve süreçleri ile paylaşacağım.


Bu giriş eğitiminden sonra kasım ve aralık ayı boyunca salı günleri konuştuklarımızı içselleştirme sürecine destek için bir pratik grubumuz olacak.


Daha fazla bilgi almak ya da kayıt olmak isterseniz bana asununisleri@gmail.com’a yazabilirsiniz.

 

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page